Araumi Daiko

Na 15 jaar

Araumi Daiko is gegroeid van een groepje taikospelers die 1 keer in de week trainde tot één van de grootste taiko scholen van Europa. Het organiseert en speelt taiko op concerten in binnen- en buitenland. 

Ehm, taiko? Taiko is een Japanse vorm van percussie met zeer veel dynamiek en expressie. Plezierig om zelf te spelen en een genot om naar te kijken.

Na 15 jaar was het wel tijd voor een nieuwe website.

Website Araumi Daiko oude situatieWebsite Araumi Daiko nieuwe situatie

Ontwerp

Kleur
Door de kleuren beperkt te houden (zwart, wit en rood als accent) komt er rust in de website en krijgen de dynamische foto’s meer aandacht.

Tekst
In het drukwerk van Araumi Daiko werd gebruik gemaakt van een displayfont Calligraph421. Deze komt terug op de website in de kopteksten. De overige tekst is Raleway, een rustig en helder font wat speciaal is ontworpen voor een goede leesbaarheid op beeldschermen.

Door verschillende familietypes van ditzelfde font te gebruiken ontstaat er een duidelijke hiërarchie in de informatie. Hierbij wordt de rust en eenheid bewaard. Dit zie je onder andere terug in de opmaak van het lesrooster.

Ontwerp

Logo
Er werden veel verschillende logo’s door elkaar gebruikt. Dit zorgde vooral voor verwarring bij het publiek tijdens optredens. De studentengroep droeg hetzelfde logo als de concert groep Feniks Taiko. Er was behoefte aan meer eenheid maar ook een eigen identiteit voor alle groepen of onderdelen.

Met een ontwerpteam binnen de organisatie is samengewerkt om elk onderdeel een passend logo te geven.

Reacties

Op de nieuwe website

In 1 woord : WAUW!!!

Wat een supermooie, krachtige, overzichtelijke website! En ook met schwung door de foto’s, beelden, prachtige letters en het gehele grafische ontwerp.

Complimenten voor jullie!

Wini, student Araumi Daiko

Dikke pluim voor de nieuwe site met veel mooiere layout en themakleuren.

Tina, student Araumi Daiko

Oeaaahhh mooi, zelfs op mijn mobiel.

Proficiat.

Berry, student Araumi Daiko
Verbeteringen

Achter de schermen

Webshop

Voor intern gebruik is er een webshop gemaakt. Deze kan worden geactiveerd wanneer er behoefte is om nieuwe kleding voor studenten te bestellen. T-shirts met opdrukken van de logo’s, fleece-vesten, softshell-jassen en sporttassen.

Ticketverkoop

Met een webshop werd online ticketverkoop ook een mogelijkheid. Araumi Daiko organiseert regelmatig concerten voor zowel hun eigen Feniks Taiko groep als voor projecten met andere artiesten.

Aanvullend

Grafisch werk

Deel dit artikel

Reacties