Het imago van Kwik-Fit speelde haar parten. Snel en goedkoop. Handig om je 2e autootje naartoe te brengen voor onderhoud. Maar die nieuwe auto. Nee, die niet! 

Toch wilde Kwik-Fit de zakelijke (lease)rijder gaan bedienen. Maar hoe spreek je dit hogere segment aan?

Tijdens een aantal verbouwingen voor Kwik-Fit kreeg ik een idee hoe de grafische huisstijl kon worden vertaald naar het interieur. Na 2 succesvolle pilotprojecten werd het nieuwe interieur-concept over andere vestigingen uitgerold.

Logo-wand

De receptie had warmte nodig en de geel/oranje kleur uit het Kwik-Fit logo was de oplossing. 

Alle recepties waren tot dan toe kil door alleen maar blauw en grijs te gebruiken. Door 1 wand de geel/oranje kleur te geven, met strak het logo erop, komt de hele ruimte tot leven. 

Aangevuld met een houten vloer (zijn stiekem onderhoudsvriendelijke keramische tegels) en nieuwe meubels kwam de receptie uit de saaie sfeer.

Heritage wand

Hoe win je het vertrouwen van de klanten? Onder andere door te laten zien dat je een expert bent en al heel wat jaren meedraait. 

De heritage wand toont dat Kwik-Fit internationaal is, al 50 jaar meedraait in Nederland, meer dan 80 vestigingen heeft en een voorloper is op veel gebieden wat blijkt uit allerlei prijzen die ze in de wacht slepen binnen de autobranche. 

Kijk, dan zit je toch iets geruster op je auto te wachten.

Transparantie

Vertrouwen krijg je ook door transparantie. Letterlijk transparant werken. Bij hoeveel garages kun je in de werkplaats kijken? 

Bij Kwik-Fit krijgt elke nieuwe klantruimte een grote glazen wand. Klanten kunnen goed de garage inkijken en zo zien wat er met hun auto gebeurd en of er netjes mee om wordt gegaan. 

Nieuwe meubellijn

De meubels in de klantruimte zijn allemaal meegenomen in het ontwerp. De meubels zijn flexibel samen te stellen omdat elk filiaal andere afmetingen heeft. 

Receptiemeubel

Alles wat een Kwik-Fit-medewerker nodig heeft voor het klantcontact bij de receptie heeft een vaste plek in receptiemeubel. In nauw overleg is hiermee tevens de workflow voor de medewerker vastgelegd. 

Koffiemeubel

In het koffiemeubel kan alles netjes en schoon in worden opgeborgen. Met doorzichtige vensters is duidelijk te zien waar de suiker- en theezakjes liggen. De afvalbak is geintegreerd in de kast. Het grotere koffiemeubel heeft ook een wasbakje en een kraan.

Tafels en stoelen

De tafels zijn simpel van stalen profielen en glas gemaakt. De stoelen zijn voorzien van zorgvuldig op kleur uitgekozen stoffen, die makkelijk te onderhouden zijn.

Ik ben zeer tevreden over het nieuwe interieur en het handboek. Vooral het handboek heeft zich in korte tijd al bewezen als goede handleiding bij de huidige projecten. Perfect dat we in onze filialen dezelfde spullen en kleuren terug gaan zien. En we gaan hiermee zeker ander klanten aantrekken.